Please Smile

12 af 13 covers

Billeder fra øver i kælder og 3 dages indspilning

3 måneder i sommerhus og musikanter

Please Smile var opsamlingen og et punktum på de første 5-6 år som sangskriver, og et øjebliksbillede fra den tid. Musikken kræver meget ro af lytteren. 

Det hele startede med en sommer fyldt med koncerter og øvere sammen med Christian Munk Scheuer. Så pakkede vi alt, hvad jeg ejede af optageudstyr i en Christiniacykel. Den var overdrevet tung, og vi kørte til Valby i et øvelokale og brugte tre dage på at indspille 5-6 sange. 

Efterfølgende forsvandt jeg i et sommerhus i tre måneder og øvede og optog. Det endte med 13 sange. Da jeg forlod sommerhuset, var jeg helt tømt for energi. 

Solo jobs er sjovere at spille, når man er to, så på det tidspunkt havde jeg 5-6 musikere, som jeg inviterede med, når jeg skulle spille “solo” jobs. Da jeg indspillede pladen, bad jeg dem spille med på en sang hver. Tanken var at give et billede af lyden, som man kan få live. 

Det grafiske look

Sammen med Liv Caroline fik vi udviklet ideen om at lave et cover til hver sange. På den måde fik jeg et menneske til at fortolke, sætte ord på og tage stilling til min musik, som jeg stadigvæk har meget svært ved. Så Liv og jeg faldt 12 visuelt tænkene mennsker. En blanding af hendes talentfylde og mine visuelle kreative venner. Så lavede jeg interviews 12 interviews og klippede dem, det var en stor oplevelse for mig og i virkeligheden og lærerigt, fordi jeg fik et indblik i deres utroligt tanker. 

Det var det første musik, som jeg har fulgt helt til dørs, og det var virkelig hårdt, så efter vi havde spillet release koncert i slut august smuttede jeg en måned til New York og sad hver dag i en måned og skrev fra 8:30-12:30, spiste frokost og tog på eventyr på Manhatten på en cykel.