Jeg har brugt 100 år på at klippe disse videoer. Det er videomateriale fra, da vi indspillede pladen live og billederne fra et roadtrip tværs over USA efter 14 dages sangskrivning i Nashville. Som så meget andet, så ville jeg ønske, at jeg kunne klippe dem om nu,  da jeg er blevet meget dygtigere til den disciplin det seneste stykke tid.

Som Jeff Buckley engang sagde: “This is a song about a dream”

Denne sang er skrevet sammen med Isaac Hayden. Han er værd at tjekke ud.

Denne sang er skrevet sammen med Michael Logen. En af dygtigste sangskriver, som jeg har skrevet med. Billederne er fra New Orleans, som på det tidspunkt stadigvæk var voldsomt præget af orkanen Katrina

Denne sang startede hele mit folk/country eventyr. Jeg var alene i sommerhus en kold vinter januar i 2013. Jeg vågnede kl. 4 og havde dette omkvæd i hovedet og en hel film om en ensom gennemsigtig lidt udsultet landmand på nethinden. 5-6 dage senere var denne sang født.

“How’d it All” er skrevet med David Llewellyn i Nashville. Den session var virkelig en øjenåbner. Vi skrev alle vers og bro, før vi skrev omkvædet. Det tog i alt ca. 17 timer. David var sikker på, at vi havde stjålet melodien, fordi sangen var så god.

For mig er det helt specielle ved den sang, at David spiller med et partial capo – fordi han engang savede sig i hånden, og derfor ikke længere kan spille alt muligt fancy.

Denne sang var så svær for mig at få færdig. Jeg prøvede 100 ting, men den var der bare ikke. Hver gang jeg har været i Nashville, har jeg haft en dag med Lisa Aschmann. Vi talte om sangen, og efter ændring af 4 ord og en let ommøblering af teksten var den klar.

Den er skrevet en meget sen og fuld aften i Egmonts øvelokale, hvor jeg virkelig gerne ville have en kæreste på et klaver.

Første vers vågnede jeg op med en morgen. Det er de letteste vers at skrive. Det er bare at skrive det ned og nynne melodien ind i en telefon. Versene var færdige kl. 14, men omkvædet stod først færdigt kl 21, så var det næsten tid til at gå i seng igen.

Det er “bare” hele pladen på YouTube. Tak fordi du giver dig tid til at læser, hvad jeg skriver.